Βιταμίνη C, ο προστάτης της καρδιά μας.

Γνωρίζαμε από καιρό ότι η βιταμίνη c είναι ένα ισχυρό όπλο στην πρόληψη από τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Μια νέα μελέτη, που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης ήρθε να μας το επιβεβαιώσει και πάλι. Η μελέτη αυτή δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition» και διαπίστωσε ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μείωσε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Σύμφωνα με τη μελέτη στην οποία χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από 100.000 ενήλικες, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών επέφερε μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα κατά 15% και την μείωση πρόωρου θανάτου κατά 20%. Επιπροσθέτως οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η μείωση αυτή συνδεόταν και με την αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης C στο αίμα. Όπως γνωρίζουμε η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι ευεργετική για την υγεία συνολικότερα και αυτή η μελέτη το αποδεικνύει, καθώς η αύξηση κατανάλωσης των συγκεκριμένων τροφών  αυξάνει την πρόσληψη βιταμίνης C η οποία μακροπρόθεσμα μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και πρόωρου θανάτου. Καταναλώνετε λοιπόν τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως για προστασία της υγείας σας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: