ω-3 λιπαρά οξέα

Δημοσίευση άρθρου μου από το Ιατρικό Διαδικτυακό Περιοδικό www.iator.gr

Επειδή πολλοί φίλοι με τα μηνύματα τους – λόγω και προηγούμενου σχετικά άρθρου μας – Θέλουν να πάρουν μια ιδέα και να μάθουν σε ποια περιεκτικότητα και σε ποιες τροφές περιέχονται τα ω-3 λιπαρά οξέα, θα αναφέρουμε κάποιες από αυτές που είναι μάλιστα και πολύ σημαντικές πηγές.

Κυρίως τα ω-3 λιπαρά οξέα, περιέχονται στα ψάρια, τα θαλασσινά, τα σαλιγκάρια, ναι καλά διαβάζετε, και σε ορισμένα πράσινα φυλλώδη φυτά που φυτρώνουν μόνα τους όπως τα λάπαθα, η γλιστρίδα και άλλα. Τα καρύδια είναι επίσης εξαιρετική πηγή των ω-3, αυτών των πολύ ωφέλιμων λιπαρών οξέων.

Περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ανά 100 γραμμάρια τροφής

  • τα καρύδια 15,5 γραμμάρια
  • ο κολιός περιέχει 5,3 γραμμάρια
  • το λυθρίνι 5,1 γραμμάρια
  • η κουτσομούρα 3,9 γραμμάρια
  • η τσιπούρα 2,1 γραμμάρια
  • η γόπα 2,1 γραμμάρια
  • ο μπακαλιάρος 2 γραμμάρια
  • το φαγκρί 1,4 γραμμάρια
  • το μπαρμπούνι 1,2 γραμμάρια
  • τα σαλιγκάρια 0,25 γραμμάρια
  • η γλιστρίδα 0,15 γραμμάρια

Σημειωτέο ότι οι ημερήσιες ανάγκες σε ω-3 λιπαρά οξέα είναι 1 ως 2 γραμμάρια. Επομένως οι ημερήσιες ανάγκες καλύπτονται με μία μερίδα τσιπούρας, γόπας ή μπακαλιάρου ποσότητας 100 γραμμαρίων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: