Μαϊντανός, ακόμη ένα πολύτιμο όπλο

Ο μαϊντανός διακοσμεί συχνά το πιάτο μας και δίνει γεύση στην τροφή μας. Δεν μας προσφέρει όμως μόνο αυτά. Ο μαϊντανός όπως πολλοί γνωρίζετε περιέχει και αρκετή βιταμίνης C, την βιταμίνη δηλαδή που συμβάλει στην αμυντική θωράκισή του οργανισμού μας από τις ιώσεις και όχι μόνο. Περιέχει επίσης και λιγότερο γνωστά σε πολλούς συστατικά όπως είναι η Ευγενόλη, όπως επίσης και Λουτεολίνη που ανήκει στην οικογένεια των Φλαβονοειδών.

Τα συστατικά αυτά όπως μας δείχνουν πρόσφατες μελέτες σε πειραματόζωα, καταπολεμούν τον σχηματισμό των όγκων στους λεμφαδένες. Είναι επίσης και προστατευτικά από διάφορα χημικά, καθώς εξουδετερώνουν καρκινογόνους παράγοντες, όπως για παράδειγμα τα βενζοπυρένια του τσιγάρου. Επίσης μια άλλη ουσία που περιέχει ο μαϊντανός, η λεγόμενη μυριστισίνη, φαίνεται ότι ενεργοποιεί τους μηχανισμούς εκείνους, που μας προστατεύουν από τη γήρανση των κυττάρων μας.

Για να προστατέψουμε αυτά τα πολύ ωφέλιμα για την υγεία μας συστατικά που περιέχει πρέπει να τον καταναλώνουμε αν είναι δυνατό σε ωμή μορφή και να αποφεύγουμε το μαγείρεμά του. Χρησιμοποιείται λοιπόν τον μαϊντανό καθημερινά και άφοβα. Είναι ακόμα ένα πολύτιμο όπλο στην προστασία της υγείας μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: