Η Μισέλ Ομπάμα στον αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Πριν από λίγες ώρες ψάρεψα μια είδηση από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που μου προκάλεσε τεράστια εντύπωση. Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα άρχισε λένε μια μεγάλη εκστρατεία κατά της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, θέτοντας μάλιστα τη σύζυγό του επικεφαλή αυτής της προσπάθειας. Ο Πρόεδρος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος από το γεγονός ότι σχεδόν ένα στα τρία παιδιά στη χώρα του είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.

Ο Ομπάμα υπέγραψε ένα διάταγμα για τη δημιουργία μιας επιχειρησιακής ομάδας που θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Ken Salazar, ο υπουργός Παιδείας Arne Duncan, η υπουργός Υγείας Kathleen Sebelius και άλλοι υπουργοί. ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε μετά την υπογραφή του διατάγματος: «Έχω θέσει ως στόχο να λύσω το πρόβλημα της παιδικής και της εφηβικής παχυσαρκίας μέσα σε μία γενιά, ούτως ώστε τα σημερινά παιδιά να φθάσουν στην ενηλικίωση έχοντας φυσιολογικό σωματικό βάρος». Ο Πρόεδρος μάλιστα επιστράτευσε την πρώτη κυρία της χώρας και σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, να τεθεί επικεφαλής της πανεθνικής προσπάθειας και της ενημέρωσης του λαού.

Το ανεξάρτητο Ινστιτούτο της Ιατρικής της χώρας αυτής έχει κάνει πολλές μελέτες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά θα πρέπει να ασκούνται περισσότερο, να σιτίζονται με λιγότερο λιπαρές και φορτωμένες με υπερβολική ποσότητα ζάχαρης τροφές και φυσικά να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αυτά προκειμένου φυσικά να καταπολεμήσουν την παχυσαρκία και τις βλαβερές συνέπειές της που είναι οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτη, πολλές μορφές καρκίνου και αρκετά άλλα προβλήματα υγείας. Το ανεξάρτητο ινστιτούτο επίσης συνέστησε αλλαγές πολιτικής και κρατικές παρεμβάσεις προκειμένου να μπορέσουν οι νέοι να πετύχουν αυτό το στόχο. Για παράδειγμα την δημιουργία κατάλληλων χώρων για σωματική άσκηση, τροποποιήσεις στα σχολικά γεύματα και πολιτικές που ενθαρρύνουν τον περιορισμό των ανθρώπων με αυτοκίνητα.

Αυτά συμβαίνουν εκεί που το κράτος πραγματικά ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών του και των ιδιαίτερα ευαίσθητων ομάδων του, όπως τα παιδιά και οι έφηβοι. Εδώ;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: