Το κρασί, η σοκολάτα και η υγεία μας

Πριν από λίγες μέρες δέχτηκα ένα e-mail από φίλο της ιστοσελίδας μου και στο οποίο μου γράφει: <<Επειδή ακούω και διαβάζω διάφορα και πολλές φορές αντικρουόμενα νέα για το αν τελικά ωφελεί το κρασί και η σοκολάτα στην υγεία μας και ιδιαίτερα στην καρδιά μας, θα θελα να μάθω τι πραγματικά ισχύει>>.

Απαντώντας λοιπόν στον φίλο μας θέλω να του πω ότι πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η μικρή κατανάλωση, περίπου ενός ποτηριού αλκοόλ ημερησίως, και αν αυτό είναι κατά προτίμηση κόκκινο κρασί, έχει ευεργετική επίδραση στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Αυτό οφείλεται στο ότι το κόκκινο κρασί περιέχει τις αντιοξειδωτικές ουσίες ρεσβερατόλη και κατεχίνες, που ανήκουν στην γνωστή σε πολλούς από μας οικογένεια των φλαβονοειδών.

Η σοκολάτα επίσης περιέχει φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικές ουσίες δηλαδή που πιστεύεται ότι βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία. Σχετικά πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι η κατανάλωση μικρής ποσότητας μαύρης σοκολάτας, 20 με 25 γραμμαρίων περίπου ημερησίως, βελτιώνουν την αρτηριακή μας πίεση και την αντίσταση που πολλές φορές παρουσιάζουν οι ιστοί μας στην ινσουλίνη, που είναι και η πρώτη προειδοποίηση για την εδραίωση του σακχαρώδη διαβήτη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: