Ο Σολομός.

Ο σολομός σαν ψάρι είναι μια εξαίρετη πηγή ω-3 λιπαρών οξέων. Τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι ένα είδος λίπους το οποίο περιορίζει την πιθανότητα θρομβώσεως του αίματος. Ως γνωστό οι θρομβώσεις είναι μεταξύ άλλων υπεύθυνες για τα εμφράγματα. Τα ω-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν επίσης τους ανθρώπους από τις καρδιακές αρρυθμίες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και αιφνίδιο καρδιακό θάνατο. Επίσης ελαττώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα μας, μειώνουν την δημιουργία αθηρωματικών πλακών που προκαλούν στενώσεις στις στεφανιαίες αρτηρίες μας, βελτιώνουν την αρτηριακή μας πίεση και περιορίζουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων. Πέρα από τα υπερπολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο σολομός,  έχει επίσης χαμηλή περιεκτικότητα στα επικίνδυνα για την υγεία μας κεκορεσμένα λίπη και σε χοληστερόλη και είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά κάνουν τον σολομό μια εξαιρετική από κάθε άποψη τροφή.

Advertisements

3 Σχόλια

  1. Liakada said,

    09/03/2009 στις 12:52 πμ

    Πολυ κατατοπιστικό! Συνέχισε να μας ενημερώνεις έτσι όμορφα..

  2. ΧΑΡΗΣ said,

    12/03/2009 στις 9:38 μμ

    Σ άρεσε βλέπω. Από σήμερα σε πρόσθεσα στο Blogroll του site μου.

  3. Liakada said,

    13/03/2009 στις 9:39 μμ

    Νοστιμότατο! Το δοκίμασα ήδη! Είχα άδικο που το απέφευγα συστηματικά!

    xm χαίρομαι! Κι εγώ… Αμοιβαία κεφάλαια! 😉 pp


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: