Σημαντική διάκριση για το όρος των θεών

Μεγάλη διάκριση για τον Όλυμπο, το όρος των θεών, που κατόρθωσε να περάσει στην επόμενο στάδιο της ψηφοφορίας για την επιλογή των επτά (7) σημαντικότερων μνημείων της φύσης.

Είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που διεξάγεται μέσα από το internet από το Ίδρυμα «The 7 wonders foundation» ανάμεσα σε 430 φυσικά μνημεία από 224 διαφορετικές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι τώρα υπολογίζεται ότι έχουν ψηφίσει πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι.

Στη 2η φάση προκρίθηκαν 261 μνημεία. Από την χώρα μας πέρασε πρώτος ο Όλυμπος, ενώ υποψήφια μνημεία ήταν επίσης τα Μετέωρα, το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου και η Σαντορίνη.

Η ψηφοφορία για την αρχική φάση τελείωσε στις 31 Δεκεμβρίου 2008 και άρχισε πλέον η ψηφοφορία για την 2η φάση η οποία θα ολοκληρωθεί έως την 7 Ιούλη του 2009 για να εκλεγούν οι 77 περισσότερο δημοφιλείς υποψηφιότητες. Στις 21 Ιούλη 2009 θα ανακοινωθούν οι 21 υποψηφιότητες της τελικής φάσης που τελικά θα οδηγήσει στην επιλογή των 7 σημαντικότερων μνημείων της φύσης. Η τελική ψηφοφορία θα γίνει το 2010 και 2011. Στα μέσα του 2011 θα ανακοινωθούν τελικά τα 7 θαύματα της φύσης μας όπως τα επέλεξαν άνθρωποι από όλον τον πλανήτη.

Μάλιστα η Νομαρχία της Λάρισας, καλεί τους πολίτες και τους απόδημους του νομού, αλλά και όλους τους Έλληνες ενόψει της δεύτερης ψηφοφορίας, να υποστηρίξουν τον Όλυμπο, ένα βουνό παγκόσμια καταξιωμένο.

Όσοι θέλουν να ψηφίσουν, μπορούν να το κάνουν από ΕΔΩ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: