Λίγα καλά λόγια

Εύχομαι κατ αρχή σε όλους καλή χρονιά κυρίως με υγεία και όσο γίνεται λιγότερα εν γένει προβλήματα. Βρήκα αυτή την δημοσίευση από το blog ΒΔΕΛΛΑ και την αναδημοσιεύω γιατί εμείς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου παρά τις τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό εργαζόμαστε με αυτοθυσία και δίνουμε καθημερινές μάχες για να το κρατήσουμε σε λειτουργία. Έχουμε επομένως και εμείς την ανάγκη να ακούσουμε μια καλή κουβέντα γιατί αυτό μας τονώνει στο έργο που επιτελούμε. Αυτά τα καλά λόγια ακούγονται μέσα από το blog ΒΔΕΛΛΑ. Ακολουθεί η δημοσίευση.

Τρίτη μέρα στο Παίδων
Τρίτη μέρα σήμερα στο Αγλαΐα Κυριακού και αισθάνομαι την ανάγκη να πω κάποια πράγματα. Έχουμε συνηθίσει όλοι να γκρινιάζουμε για πολλά αλλά νομίζω ότι μέσα στη γκρίνια μας χάνονται τα καλά. Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Ημέρα πρώτη. Ανήμερα Πρωτοχρονιά. Δύσκολη μέρα. Πολλές άδειες, αργίες και όλο το πακέτο. Από ένα κοιλόπονο ξεκινήσαμε και επειδή επέμενε βρεθήκαμε στα εξωτερικά. Εκεί μια νοσοκόμος μόλις της εξηγήσαμε τι και πως, μας υπέδειξε το χειρουργικό το οποίο δεν είχε κίνηση. Δηλαδή ήμασταν οι επόμενοι. Στο παιδιατρικό όμως γινόταν πραγματικά χαμός. Μπαίνουμε και μια γιατρός αφού ρώτησε τα τυπικά τον εξετάζει και βγάζει διάγνωση : Σκωληκοειδίτιδα. Αλλά κάντε και κάποιες εξετάσεις για επιβεβαίωση. Οι εξετάσεις δεν ήταν τόσο σαφείς – από όσο μπορώ να κρίνω (το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να έχει υπερβολικά λευκά και ένας ειδικός δείκτης έλεγε κάτω από 10 και έδωσε τιμή 1). Βλέποντας τα οι γιατροί πρότειναν εισαγωγή, κάτι που μας «θορύβησε». Αιτιολόγησαν την απόφασή τους ανεξάρτητα από τις εξετάσεις γιατί είχε όλες τις ενδείξεις. Για παρακολούθηση είπαν και θα δείξει. Και έτσι βρεθήκαμε στη Α χειρουργική στο τρίτο όροφο. Οι ώρες περνούσαν και σε κάποια στιγμή με φωνάζει ο γιατρός και μου λέει ότι θα χειρουργηθεί σήμερα αλλά λόγω εφημερίας πρέπει να βρεθεί το κενό στο χειρουργείο. Αυτό έγινε το βράδυ στις 8 και στις 10 ήμασταν ξανά στο θάλαμο απαλλαγμένος πια από τη σκωληκοειδή απόφυσή του.
Από εκεί και μετά δεν έχει νέα. Απλά περιμένουμε τις μέρες να περάσουν. Όμως θα σταθώ στους γιατρούς αλλά και τις νοσοκόμες.
Στην εφημερία της Πρωτοχρονιάς πήγαν πρωί – ξεκίνησε 8.00 και φύγανε το μεσημέρι της επομένης. Σήμερα το πρωί ήταν όλοι πάλι εκεί. Και έχει πάλι εφημερία το νοσοκομείο. (!!!) Δεν ξέρω πως δουλεύουν οι εφημερίες αλλά βρίσκω υπερβολικές τις ώρες. Σε όλο αυτό το τριήμερο πάντα ήταν κάποιος εκεί και απαντούσε σε όποια απορία. Οι δεν νοσοκόμες – 2 και μερικές φορές 3 τον αριθμό για τις 2 χειρουργικές (12 δωμάτια αν μέτρησα καλά) πανταχού παρούσες και σε κάθε αίτημα για ορό ή κάποιο πρόβλημα έφταναν αμέσως (ίσως όχι στο λεπτό αλλά πολύ σύντομα).Και εδώ τα πρόσωπα δεν άλλαξαν το τριήμερο. Δύο βάρδιες έχω δει. Δύο διαφορετικά «σετ» που λέμε. Βέβαια κάποιος θα πει ότι εκεί το κάθε παιδί έχει τη «προσωπική του νοσοκόμα-μαμά ή μπαμπά» αλλά όπως και να έχει υπάρχουν πράγματα που μόνο αυτές μπορούν να κάνουν.
Όπως και να έχει εγώ οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ονόματος, βαθμού, θέσης ή ό,τι άλλο. Αυτές τις ημέρες πραγματικά αισθάνθηκα ασφαλής. Νομίζω ότι είναι στους ανθρώπους. Μη βιαστεί κάποιος να πάρει τις πιστώσεις. Αν ο γιατρός σε βλέπει σαν άνθρωπο, σου απαντάει όταν του μιλάς και σε αντιμετωπίζει σωστά, σε τέτοιες δύσκολες ώρες και εσύ αισθάνεσαι καλύτερα. Νομίζω όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι λέω.
Η επιμονή τους στη διάγνωση και όχι στα νούμερα είχα σαν αποτέλεσμα να προλάβουμε πολύ χειρότερες καταστάσεις μια και ήταν ήδη ερεθισμένη και με πύων και πιθανόν να δημιουργούσε πολλά. Καλή η γκρίνια και κινητήρια δύναμη – δεν λέω – αλλά και το σωστό να λέγεται.
Τη καλημέρα μου σε όλους.
Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2009

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: