Νέες ελπίδες από το Τεχνητό Πάγκρεας

Να και ένα ευχάριστο νέο που ξεχωρίζει μέσα από την εν γένει μαυρίλα των ημερών μας και το οποίο μάλιστα έρχεται από το Νοσοκομείο που εργάζομαι – γι αυτό και χαίρομαι ιδιαίτερα – συγκεκριμένα από το Διαβητολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπεύθυνη του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου κ. Α. Βαζαίου τόνισε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες ούτως ώστε το τεχνητό πάγκρεας να είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Είπε επίσης ότι αν αυτός ο πραγματικά δύσκολος στόχος δεν καρποφορήσει αυτή τη διετία, η ολοκλήρωση του τεχνητού παγκρέατος θα επιτευχθεί σίγουρα μέσα στην επόμενη πενταετία. Όλοι σήμερα στηρίζουμε τις ελπίδες μας για την οριστική λύση του προβλήματος σε δύο νέα όπλα που είναι το τεχνητό πάγκρεας και η μεταμόσχευση παγκρεατικών νησιδίων από τα εμβρυονικά βλαστοκύτταρα.

Γι αυτό το θέμα ο κ. Γαβαλάς που είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου Αναπτυξιακής Βιολογίας των Βλαστοκυττάρων στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών είπε ότι η δημιουργία των παγκρεατικών νησιδίων από τα εμβρυονικά βλαστοκύτταρα αποτελεί σήμερα μια σημαντικά υποσχόμενη λύση θεραπείας για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Εκεί ακριβώς στηρίζονται σήμερα πολλές ελπίδες για την θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 ή νεανικού όπως αποκαλείται, μιας πάθησης που δυστυχώς βάσει των στατιστικών δεδομένων απασχολεί  το 7% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας υποφέρουν από Νεανικό Διαβήτη 4.000 παιδιά και η σημερινή είδηση για τα δύο αυτά νέα όπλα δίνει σ αυτά, στις οικογένειες τους, αλλά και σε μας που είμαστε μέλη της θεραπευτικής ομάδας πολλές ελπίδες για την οριστική λύση του προβλήματος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: