Όχι συναυλία μέσα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Προς Οργανισμό Διοίκησης & Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Σπ. Μουστακλή 23, Τ.Κ.13122-ΙΛΙΟΝ

Υπόψιν: Προέδρου Δ.Σ., κ. Τρίγκα και Υπεύθυνου Επικοινωνίας, κ. Χλούπη

Αρ. Πρωτ.: 08/215

Αθήνα, 29/5/07

Θέμα: «Διοργάνωση μεγάλης συναυλίας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου»

Αξιότιμοι κύριοι

Mόλις σήμερα ενημερωθήκαμε μέσω ηλεκτρονικού μουσικού περιοδικού ότι με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η ΚΕΔΚΕ, η ΤΕΔΚΝΑ και η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης διοργανώνουν στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» μεγάλη συναυλία των Β. Παπακωνσταντίνου, Σ. Μπουλά, Χ. Θηβαίου, Μπλε την Πέμπτη, 5/6/08 και ώρα 20.30 με ελεύθερη είσοδο.

Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε, για μία ακόμη φορά, το ενδιαφέρον της Ε.Ο.Ε. για έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο Πάρκο προκειμένου να πετυχαίνουμε τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δραστηριοτήτων μας. Η Ε.Ο.Ε. μπορεί να στηρίξει ποικιλοτρόπως, με εθελοντές, με τη γνωστοποίηση στα μέλη της και στον Τύπο, τέτοιου είδους εκδηλώσεις πόσο μάλλον όταν γίνονται με αφορμή το Περιβάλλον.

Για την παρούσα εκδήλωση, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • Όπως γνωρίζετε, πάγια θέση της Ε.Ο.Ε. είναι ότι για την ορθότερη διαχείριση του Πάρκου απαιτείται η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης για τη διατήρηση και βελτίωση του φυσικού πλούτου. Ένα τέτοιο Σχέδιο, μεταξύ άλλων, θα προσδιορίζει τη φέρουσα ικανότητα του Πάρκου για τέτοιες μαζικές εκδηλώσεις καθώς και τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να ελαχιστοποιούνται οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

  • Αντιλαμβανόμαστε και υποστηρίζουμε το γεγονός ότι μέχρι την εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδίου, δεν είναι δυνατό να μην λαμβάνουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις που φέρνουν το κοινό κοντά στο Πάρκο και του δίνουν ζωή βοηθώντας παράλληλα στη χρηματοδότηση του Οργανισμού. Παρ’ όλα αυτά σε ένα τόσο μαζικό γεγονός το οποίο ξεχωρίζει από τις συνήθεις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Πάρκο, αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα ώστε να αποφευχθούν προφανείς αρνητικές συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον.

  • Ο κεντρικός υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων του Πάρκου γειτνιάζει με τα πιο ευαίσθητα οικοσυστήματα και τις βόρειες λίμνες που φιλοξενούν σημαντικά είδη της πανίδας και συνιστούν το «φυσικό πυρήνα» του Πάρκου που χρήζει αυστηρότερης προστασίας.

Δεδομένης λοιπόν της αναμενόμενης μαζικής προσέλευσης χιλιάδων ατόμων με αφορμή ένα τέτοιο γεγονός, ζητούμε:

α) να μην καθοριστεί ο συνήθης χώρος εκδηλώσεων ως χώρος διεξαγωγής της συγκεκριμένης συναυλίας, αλλά να διερευνηθεί εναλλακτικός χώρος, όπως η περιοχή Μπίμπιζα, το γήπεδο του Δήμου Ιλίου, ο χώρος στάθμευσης του Πάρκου στη λεωφόρο Φυλής καθώς και ο ήδη κατάλληλα διαμορφωμένος για εκθέσεις και συναυλίες χώρος στην είσοδο της λεωφόρου Δημοκρατίας.

β) να καθαρισθεί και να αποκατασταθεί ο χώρος της εκδήλωσης από τους διοργανωτές, το ίδιο βράδυ, αμέσως μετά από τη συναυλία δεδομένου ότι έχουν προγραμματισθεί επισκέψεις σχολείων στο Πάρκο την επομένη μέρα το πρωί με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Αξιότιμοι κύριοι,

σας καταθέτουμε τις προτάσεις μας ώστε να ελαχιστοποιηθεί, κατά το δυνατό, η όχληση στην πανίδα του Πάρκου και να αποφευχθούν προβλήματα από μία εκδήλωση που, αν μη τι άλλο, διοργανώνεται με αφορμή την προστασία του περιβάλλοντος.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και λόγω των χρονικών πιέσεων παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Τενεκετζής Κώστας

Συντονιστής Προγράμματος

στο Πάρκο «Α. Τρίτσης»

Συμφωνώ απόλυτα και προσυπογράφω. Όποιος γνωρίζει το πάρκο και την οικολογική του σπουδαιότητα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Οι τελευταίες πληροφορίες που έχω είναι θετικές, ότι δηλαδή πολλοί καλλιτέχνες μετά την παρέμβαση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας δεν θα πάρουν μέρος στην συναυλία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: