Ελπιδοφόρο Μήνυμα Ζωής από τα Παιδιά με Διαβήτη

Την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2007, μαζί με τον 25ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, ολοκληρώθηκε και η πρώτη σκυταλοδρομία παιδιών που πάσχουν από διαβήτη δίνοντας έτσι ένα μήνυμα ζωής και υγείας σε όλον τον κόσμο. Περίπου 100 παιδιά από την Ελλάδα (και συγκεκριμένα από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Ιδρύματος έρευνας για τον Νεανικό Διαβήτη, JDRF Hellas) και την Ολλανδία (και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα Kids Chain for Diabetes) τερμάτισαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο γεμάτα ευτυχία και ελπίδα για το αύριο.
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, κ. Κώστας Παναγόπουλος, δήλωσε σχετικά μ’ αυτή την πρωτοπόρα πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ:
«Είμαστε πολύ περήφανοι που το κοινωνικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου μας, είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει αυτήν την εκπληκτική σκυταλοδρομία των γενναίων παιδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορεί να πάσχουν από διαβήτη, αλλά όπως είναι φυσιολογικό μπορούν να κάνουν τα πάντα και να συμμετάσχουν σε κάθε κοινωνική και αθλητική εκδήλωση στο βαθμό που το θέλουν και το πιστεύουν.
Το μήνυμά τους ελήφθη και ο ΣΕΓΑΣ είναι πρόθυμος για την υποστήριξη κάθε κοινωνικού προγράμματος που προάγει την υγεία και το δικαίωμα στη ζωή. Ευχαριστούμε πολύ την KCFD, την JDRF και την φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas για την ευγενική υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας».
Η Δρ. Ασημίνα Μητράκου εκ μέρους του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Ιδρύματος έρευνας για τον Νεανικό Διαβήτη (JDRF Hellas) μετά το τέλος του μαραθωνίου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι :
«Είμαι πολύ περήφανη που δύο «κρίκοι», το JDRF Ελλάς και το Ολλανδικό ίδρυμα Kids Chain for Diabetes, έφτιαξαν την πιο δυνατή αλυσίδα ελπίδας για την θεραπεία του νεανικού διαβήτη. Θεωρώ ότι είναι το πρώτο βήμα για να περάσουμε το μήνυμα ότι ένα παιδί με διαβήτη μπορεί να διάγει μια απόλυτα φυσιολογική ζωή και να συμμετέχει σε κάθε είδος κοινωνικής εκδήλωσης όπως ο αθλητισμός.
Συγχαίρω την πρωτοβουλία των διοργανωτών του 25ου Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών, να οργανώσουν τον πρώτο παιδικό Μαραθώνιο σκυταλοδρομίας και πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε πάλι εδώ με περισσότερες συμμετοχές και περισσότερα παιδιά. Παιδιά με διαβήτη τύπου 1 έτρεξαν τον Μαραθώνιο όπως τρέχουν τον καθημερινό τους μαραθώνιο στην ζωή».

Μετά την ολοκλήρωση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και συλλόγων ασθενών της Pfizer Hellas κα. Άντζελα Νίκολη, δήλωσε σχετικά:
«Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια υποστηρίξαμε τη συμμετοχή παιδιών από την Ελλάδα και την Ολλανδία, που αγωνίζονταν στον 25ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών και τα οποία πάσχουν από διαβήτη.
Τα παιδιά αυτά αξίζουν το θαυμασμό μας και τους επαίνους μας, αφού απέδειξαν έμπρακτα πως βελτιώνουμε την υγεία μας και μέσω του αθλητισμού.
Η Pfizer με βάση το όραμά της «εργαζόμαστε για έναν υγιέστερο κόσμο», συμμετέχει σε τέτοιου είδους προσπάθειες ανάδειξης του αθλητισμού στη χώρα μας».
Από το Γραφείο Τύπου του ΣΕΓΑΣ

2 Σχόλια

  1. ΜΑΡΙΑ ΚΑΜΠΑΝΗ said,

    05/05/2008 στις 5:00 μμ

    πολύ καλό το μήνυμα

  2. 05/05/2008 στις 5:01 μμ

    πολύ καλό


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: