Άλλοι άνθρωποι, άλλα ήθη

Με την συμμετοχή 323 αθλητών και αθλητριών και με αφετηρία τα Προπύλαια της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε και φέτος το 25ο Σπάρταθλον. Πρόκειται για αγώνα δρόμου 246 χιλιομέτρων που τερμάτισε στη Σπάρτη μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα. Για την ιστορία ο Αμερικανός Scott Jurek κέρδισε και το φετινό Σπάρταθλον, σε συνολικό χρόνο 23:12:14. Θα σταθώ μόνο σε 2-3 παρατηρήσεις που έχω να κάνω.

Ο δρομέας από την Ολλανδία Jan-Albert Lantink που αγωνίστηκε στο Σπάρταθλον πρόσφερε το ποσό των 10.000 ευρώ στους πυροπαθείς, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίηση των δρομέων σε κοινωνικά ζητήματα. Ο Lantink παρέδωσε μετά το τέλος του αγώνα σε εκπροσώπους της Νομαρχίας Λακωνίας την επιταγή των 10.000 ευρώ.

Δεύτερος τερμάτισε ο Kurylo σε 24:29:41. Ο Piotr Kurylo, προπορευόταν για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά ξαφνικά αντιμετώπισε πολύ μεγάλο πρόβλημα με το στομάχι του με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιβραδύνει το ρυθμό του. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κατάφερε να τερματίσει παίρνοντας μάλιστα την 2η θέση. Αυτό όμως που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει είναι το πάθος του για να συμμετάσχει στον αγώνα. Ο Piotr Kurylo ο 35χρονος οικοδόμος κατάφερε να έρθει με τα πόδια από την πατρίδα του Πολωνία διανύοντας περίπου απόσταση 3.000 χιλιόμετρων, έχοντας μάλιστα δεμένο στο κορμί του ένα μικρό καρότσι με τις αποσκευές του. Αφού έφθασε στην Αθήνα έτρεξε και τα 246 χιλιόμετρα του Σπάρταθλου!

Τέλος θέλω να σας πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δρομέων ήταν ξένοι, αρκετοί από πολύ μακρινές χώρες όπως η Ιαπωνία. Φαντάζομαι ότι έκαναν αρκετή οικονομία όλο τον χρόνο για να μπορέσουν να καλύψουν τα τεράστια έξοδα τους, άφησαν πίσω τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους, αγαπημένα πρόσωπα και φίλους για να έρθουν να τρέξουν στην ιστορική διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη με ένα και μόνο έπαθλο. Ένα κλαδί ελιάς και ένα ποτήρι νερό από τον ποταμό Ευρώτα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: