Πάρνηθα-Η υποψία μου επαληθεύτηκε

Στο post που ανέβασα στο site μου την 1 Ιουλίου 2007 με θέμα << Ένα δάκρυ για την Πάρνηθα >> έγραφα τελειώνοντας << Ελπίζω οι αρμόδιοι να κρατήσουν το site για τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας (εγώ συμβολικά θα το κρατήσω σαν σύνδεση στο δικό μου site) έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να είναι σε θέση να συγκρίνουν αυτό που υπήρχε με αυτό που τους στερήσαμε >>. Θεώρησα αυτό σαν πράξη συμβολική αλλά και συγχρόνως με τεράστια εθνική και οικολογική σημασία γιατί πίστευα ότι θα μας κρατούσε όλους σε εγρήγορση για να επανέλθει γρήγορα το βουνό στην κατάσταση που ήταν πριν την μεγάλη πυρκαγιά.

Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος που η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ έκανε αναφορά στο site μου λίγες μέρες αργότερα γράφοντας: Επιπλέον, αίσθηση προκαλεί και το αίτημα του ιστολόγου Χάρη Καλλέργη προς τους αρμοδίους να κρατήσουν ενεργή την ηλεκτρονική διεύθυνση που είναι αφιερωμένη στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας (http://www.parnitha-np.gr/), «έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να είναι σε θέση να συγκρίνουν αυτό που υπήρχε με αυτό που τους στερήσαμε».

Σήμερα λοιπόν μπαίνοντας στο site www.parnitha-np.gr διαπίστωσα προς μεγάλη μου έκπληξη ότι πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι η υποψία μου επαληθεύτηκε.

Από το Δασαρχείο υπάρχει η εξής ανακοίνωση:
Λόγω της μεγάλης καταστροφής που προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 28-06-2007 στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας το οικοσύστημα υπέστη σοβαρές ζημίες, μ’ αποτέλεσμα να αλλάξει η μορφή του και ως εκ τούτου οι πολύτιμες πληροφορίες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα αυτή θα πρέπει να αλλάξουν.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας με νέες χρήσιμες πληροφορίες και με τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Λεωφ. Θρακομακεδόνων 142, Αχαρνές
Τ
.Κ. 13601
Τηλ
.: 210 2434061-3
fax.: 210 2434064
mail: daspar@otenet.gr


Μπορούσε να φτιαχτεί το καινούργιο
site με τα νέα πλέον δεδομένα και να διατηρηθεί σαν σύνδεση μέσα σ αυτό και το παλιό site ακριβώς για να θυμόμαστε τι είχαμε και τι χάσαμε. Ή κατάργηση του όμως μου δημιουργεί την βεβαιότητα ότι μέσα απ αυτή την διαδικασία επιδιώκουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τις δικές τους ευθύνες. Να ξεχάσουμε την παραλυσία που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός, την εγκληματική τους αδιαφορία και ανυπαρξία, την ανικανότητα τους να επέμβουν αποτελεσματικά. Να ξεχάσουμε ότι αδυνατούν να απαντήσουν στο ερώτημα πώς μια μικρή φωτιά που άναψε δυο μέρες πριν, 15 χιλιόμετρα μακριά κατέκαψε τον σπουδαιότερο πνεύμονα της χώρας, τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Λογαριάζουν όμως χωρίς εμάς που ξυπνήσαμε από το ηχηρό χαστούκι που δεχτήκαμε, πιστεύουν ότι μέσα από τη σιωπή θα ξεχάσουμε ότι στερήσανε σ εμάς και στα παιδιά μας. Η πρώτη μαζική, αυθόρμητη, ακομμάτιστη, ακηδεμόνευτη συγκέντρωση στο Σύνταγμα έδωσε την πρώτη απάντηση. Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι, οι δραπέτες από την κακομοιριά της ζωής, πιστεύουμε ότι κάτι νέο και ελπιδοφόρο γεννιέται. Γιατί αν δεν γεννηθεί και τώρα η ζωή μας θα είναι πραγματικά χωρίς αύριο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: