ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ Η ΜΟΙΡΑ

Προτείνω ανεπιφύλαχτα αυτό το υπέροχο βιβλίο σε όλους τους Ποντίους και ειδικά σε όσους κατάγονται από το Μπαμπαλιό Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας. Το βιβλίο είναι μια ιστορική και λαογραφική Μελέτη του χωριού Κεπεκκλησιάς του Πόντου, της περιοχής της και του Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας στο οποίο κατέφυγε το 1924 ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της Κεπεκκλησιάς.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στο τηλέφωνο 2641031619

Να πω και λίγα λόγια για τον πολύ Αξιόλογο και Υπέροχο άνθρωπο, τον συγγραφέα του βιβλίου κύριο ΚΩΣΤΑ ΔΗΜ. ΚΟΝΤΑΞΗ. Ο Κώστας Κονταξής γεννήθηκε στο Κουτσελιό Ιωαννίνων. Σπούδασε Δάσκαλος και στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παρακολούθησε μαθήματα Γαλλικής Γλώσσας και πολιτισμού στο Καθολικό Ινστιτούτο του Παρισιού καθώς και πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων στη Γαλλία. Το 1986, αγορεύτηκε Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Ανθρωπολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. θέμα της Διατριβής του << Η ανταλλαγή δώρων στην παραδοσιακή κοινωνία του Πόντου >>. Υπηρέτησε, ως Δάσκαλος και Διευθυντής σε δημοτικά σχολεία, ως Καθηγητής Φιλόλογος και ως Διευθυντής Γυμνασίου και Λυκείου και ως Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων.Υπηρέτησε για πολλά χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα. Από το 1983-1987 αποσπάστηκε στα Ελληνικά σχολεία στο Παρίσι. Από το 1996-1998 δίδαξε Λαογραφία και Παιδική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Λαογραφία και Παιδική λογοτεχνία δίδαξε για μία τριετία και στο πρόγραμμα Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Αναβάθμισης των Εκπαιδευτικών που οργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 2003, διορίστηκε μέλος ΔΕΠ, στη βαθμίδα του Λέκτορα, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, όπου διδάσκει το μάθημα της Λαογραφίας ως σήμερα.

Συνέγραψε και εξέδωσε τα πιο κάτω βιβλία:

<< Της προσφυγιάς η μοίρα >> 1974

<< Η ανταλλαγή δώρων στην κοινωνία του Πόντου >> 1986

<< Το παραμύθι >> 1991

<< Το θέμα της τρέλας και της κουταμάρας στην ελληνική λαϊκή παροιμία >> 1992

<< Σημασιολογική προσέγγιση παροιμίας και παραμυθιού >> 1998

Εξέδωσε τις Πανεπιστημιακές παραδώσεις:

<< Εισαγωγή στη Λαογραφία >> 1997

<< Το παραμύθι >> 1997

<< Το δημοτικό τραγούδι. Μια προσπάθεια προσέγγισης >> 1997

<< Εισαγωγή στην Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία >> 1997

Εργασία του με τίτλο << Λαογραφικά του Κουτσελιού Ιωαννίνων >> 1997 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Μελέτες του, Ιστορικού, Λαογραφικού και Παιδαγωγικού περιεχομένου δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά. Έλαβε μέρος σαν εισηγητής σε πολλά Πανελλαδικά και Διεθνή Συνέδρια. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: